Vloerverwarming infrezen

Als u een bestaande woning heeft met een cementdekvloer of anhydrietvloer* is het gebruikelijk om sleuven in te frezen waar de verwarmingsslangen in komen te liggen. We frezen - nagenoeg stofvrij - volgens een slakkenhuispatroon van buiten naar binnen. Voordeel van dit patroon is dat aanvoer- en retourleiding dan naast elkaar liggen, waardoor er sprake is van een optimale warmteverdeling.

De sleuven worden ongeveer 20 mm diep gefreesd.

De verwarmingsslangen liggen bij deze diepte net onder het oppervlak, wat resulteert in een snelle opwarming van de vloer vanwege direct contact met de afgewerkte vloer. Dit is vooral erg prettig in het voor- en najaar als u snel de ruimte wilt opwarmen.

Als een van de weinige specialisten zijn wij in staat om ook door tegels en siergrind heen te frezen. Dit vergt extra aandacht en is altijd meer werk.

Vloerverwarming aanleggen door middel van infrezen, kan alleen als de vloer geheel vlak is. Lijmresten van oude tegels moeten verwijderd zijn of de vloer moet voor het frezen eerst geëgaliseerd worden.

Voordelen infrezen vloerverwarming

  • De egale dekvloer hoeft u niet uit te breken
  • De vloer hoeft u niet extra op te hogen
  • Deuren hoeven niet worden ingekort
  • De vloer warmt snel op omdat de verwarmingsbuizen net onder het oppervlak liggen.

* Een anhydrietvloer lijkt op een cementdekvloer maar is gipshoudend, witter dan een cementvloer en fijner van structuur.